Placinta cu dovleac

de Laly in Dulciuri, 13 Ian 2011 | 6762 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de ulei
  • 12 linguri de lapte
  • 12 linguri de apa
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • faina cate cuprinde 
  • Umplutura:
  • 1,5 kg dovleac ras
  • zahar dupa gust
  • 1 lingura scortisoara macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Aluat: batem ouale cu zaharul pana cand acestea se topesc.Adaugam margarina topita,apa,laptele,esenta si faina amestecata cu praful de copt.Framantam un aluat tare bun de intins.Il lasam la odihnit circa 15 minute.

Amestecam dovleacul cu scortisoara si cu zaharul,in functie de cat de dulce vrem sa iasa.

Ungem o tava cu un pic de margarina si o tapetam cu faina.Impartim aluatul in doua foi egale.Intindem prima foaie pe care o punem in tava, adaugam dovleacul scurs,apoi adaugam deasupra ce-a de-a doua foaie. Presam marginile cu o furculita sa nu se desprinda in timpul coacerii. Taiem surplusul de aluat cu un cutit.Coacem la cuptor la foc mic,pana cana capata o culoare usor aurie deasupra.Scoatem tava,pudram placinta cu zahar pudra si o lasam sa se raceasca.Oa taiem cand s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Cris2711 1

13.01.2011, 22:12

stii pe mine nu ma tentase niciodata sa-l gatesc dar voi incerca

Mihaela11_jo 1

13.01.2011, 22:24

Un deliciu
Ce frumoasa ti-a iesit!*****

elena1988 1

24.02.2011, 09:41

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere