Placinta cu dovleac

de Laly in Dulciuri, 13 Ian 2011 | 10120 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de ulei (margarina sau unt)
  • 12 linguri de lapte
  • 12 linguri de apa
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • faina cate cuprinde 
  • Umplutura:
  • 1,5 kg dovleac ras
  • zahar dupa gust
  • 1 lingura scortisoara macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Aluat: batem ouale cu zaharul pana cand acestea se topesc. Adaugam margarina topita, apa, laptele, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Framantam un aluat tare bun de intins.Il lasam la odihnit circa 15 minute.

Amestecam dovleacul cu scortisoara si cu zaharul, in functie de cat de dulce vrem sa iasa.

Ungem o tava cu un pic de margarina si o tapetam cu faina. Impartim aluatul in doua foi egale. Intindem prima foaie pe care o punem in tava, adaugam dovleacul scurs, apoi adaugam deasupra cea de-a doua foaie. Presam marginile cu o furculita sa nu se desprinda in timpul coacerii. Taiem surplusul de aluat cu un cutit. Coacem la cuptor la foc mic, pana cana capata o culoare usor aurie deasupra. Scoatem tava, pudram placinta cu zahar pudra si o lasam sa se raceasca. O taiem cand s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Cris2711 1

13.01.2011, 22:12

stii pe mine nu ma tentase niciodata sa-l gatesc dar voi incerca

Mihaela11_jo 1

13.01.2011, 22:24

Un deliciu
Ce frumoasa ti-a iesit!*****

elena1988 1

24.02.2011, 09:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]