Placinta cu cartofi

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2013 | 24443 vizualizari

 

Dragii mei azi ai printre sapa si plivit am facut placinte cu cartofi si telemea . este buna ca mai schimbam un picut dulcele cu sarat ....

 

INGREDIENTE

  • 850 gr faina
  • 1 cub de drojdie
  • apa calduta
  • sare
  • telemea
  • 1,5 kg cartofi
  • ceapa
  • boia
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cartofi:

Se curata cartofii si se pun la fiert cu sare.

Intre timp punem intr-un castron faina si drojdia cu putina sare si un picut de zahar. Facem o maia si lasam cca 5 minute, apoi  framintam cu apa cit  cuprinde aluatul si se framinta bine ca pentru paine. Acoperim si lasam  la  dospit.

Intr-o tigaie punem putin ulei si adaugam ceapa tocata marunt lasam la calit pina devine aurie apoi adaugam putina  boia. Dam la o parte, apoi  cartofii fierti ii strecuram de apa si-i pasam cu telul pentru piure. Ii pasam ca pentru pireu, apoi adaugam uleiul cu ceapa si boia si telemeaua rasa. Lasam sa se raceasca.

Aluatul crescut il portionam in bucati cam cit un mar mai mic sau functie de ce tigaie aveti (eu am una mica, deci cantitatea de aluat ca marime a fost mai mica ). Ungeti mainile si un picut  planseta pe care modelati (este bine sa fie din ceramica ) apoi intindeti fiecare  bucata cu palmele in forma de cerc, apoi se pun cartofi pe toata suprafata. Fiind reci ii puteti faramita cu mina. Se ruleaza si se face sub forma de melc. Procedam cu toate la fel.

Apoi punem ulei intr-o tigaie mai mult ca la  clatite, se intinde fiecare bucata, acum apreciati la marimiea tigaii si puneti la prajit pina se rumeneste pe fiecare parte. Repetati operatiunea pina la terminare. Eu pe fiecare bucata am pus cite o bucata de prosop de bucatarie de hirtie absorbanta pentru a absorbi surplusul de ulei.

Este delicioasa.

TIPS-URI

1

Se poate face si cu varza calita proaspata sau murata ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

mihaelar63 1

11.05.2013, 02:10

Este preferata mea ,as manca la orice ora

babi5 1

11.05.2013, 15:00

multumeasc mihaelar63 si mie imiplace si cea cu varza ete buna

reisnaor_2006 1

27.03.2015, 16:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Triunghiuri aperitiv cu cas si cartofi