Tarte flambée este o specialitate binecunoscuta alsaciana.La fel ca multe mâncăruri tradiţionale există nenumărate modalităţi de a pregăti. Aici este un exemplu.
Inspiratia pentru aceasta placinta, mi-a dat-o Maria-Mona de pe blogul Caiet de retete, careia ii multumesc mult...
Se prepara blatul placintei in masina de paine, punand ingredientele in ordinea expusa.Se planifica masina pe programul Dough .
Cine doreste poate sa framante aluatul cu mana apoi sa-l lase la dospit.
Dupa ce s-a terminat programul masinii, scoatem aluatul, il punem pe o farfurie, il acoperim cu o folie si il dam la rece la frigider, pentru cateva ore.
Curatam toata ceapa si o taiem fideluta, apoi amestecam cele doua feluri de ceapa.
Kaizerul il taiem in felii subtiri, feliem apoi salamul si rosia.
Dupa ce am scos blatul de placinta de la rece il intindem si il punem intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt.
Facem cu furculita niste intepaturi pe suprafata blatului apoi il ungem bine cu smantana crema.Asezonam .
Deasupra presaram ceapa fideluta, feliile de kaizer, salam si rosie apoi radem cascavalul.
Dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru aproximativ 30 de minute pina se coace blatul si deasupra prinde o culoare aramie.
Placinta se portioneaza si se serveste fierbinte.
Pofta mare !
1
Pentru a face smantana crème, combina 1 ceasca smântână grasa cu 2 linguri de unt. Se amestecă, se acoperă cu folie de plastic şi se lasă la temperatura camerei timp de 12 la 24 de ore, sau până când aceasta a devenit foarte grosa. Bagati la frigider si va deveni chiar mai groasa.