Placinta cu carne si cascaval

de oanapl in Vita, 6 Feb 2017 | 9355 vizualizari

 

Va invit sa incercati o placinta delicioasa pe care o puteti umple cu carne, spanac sau alte ingrediente care va plac. Eu spun ca e de mare efect si va veti impresiona musafirii.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • ½ lingurita zahar
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt topit
  • ½ lingurita sare
  • 1 ou
  • pentru umplutura:
  • 400 g carne de vita
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml apa
  • 2 linguri bulion
  • sare
  • piper
  • 70 g cascaval
  • pentru uns:
  • 1 galbenus + 3 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne si cascaval:

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei, oul usor batut cu furculita, zaharul macinat, laptele usor caldut, sarea si untul moale. Framanti pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Acoperi vasul cu folie de plastic alimentara si lasi aluatul sa dospeasca 90 minute, intr-un loc ferit de curenti de aer rece. 

Intre timp, pregatesti umplutura. Calesti ceapa tocata in 2 linguri de ulei, apoi adaugi usturoiul pisat, carnea tocata, bulionul si 100 ml apa. Adaugi sare si piper, dupa gust si lasi sa fiarba la foc mic, pana cand se evapora toata apa si carnea este facuta.
Dupa ce aluatul a crescut suficient, framanti putin si il imparti in 4 bucati egale. Intinzi o bucata de aluat si decupezi cercuri cu un decupator cu diametru de 7cm. Pe fiecare cerculet pui o lingura de umplutura, iar deasupra presari putin cascaval ras. Pliezi aluatul si il strangi spre interior si il asezi in tava, cu umplutura in sus. 
La fel procedezi si cu restul aluatului. Dupa ce s-a umplut tava, lasi sa creasca pentru 40-45 de minute, apoi ungi aluatul cu galbenusul batut cu lapte. Introduci tava in cuptor pentru 30-35 de minute, pana cand placinta se rumeneste frumos. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

kytz 1

08.02.2017, 22:59

Ce frumusețe de plăcintă!

miki_a 1

09.02.2017, 13:56

Waw!!!! Perfectă! Bravo, Oana....ai rețete frumoase, minunate, iar prezentările sunt ireproșabile! Bravo, bravo, bravo!

Ina 1

13.02.2017, 16:31

Vaaai, cata munca si cat de bine poate arata Felicitari!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete