Vă invit să încercați o plăcintă delicioasă cu carne de porc tocată. Se face relativ rapid și e foarte sățioasă.
Carnea de porc se taie bucăţi şi se trece prin maşina de tocat. Caşcavalul se rade pe răzătoarea mare. Ceapa se toacă mărunt şi ardeiul se taie cubulețe.
Ceapa se înăbuşă în ulei, apoi se adaugă carnea tocată și o căniță de apă, și se continuă înăbuşirea circa 30 de minute. Se adaugă și ardeiul tăiat cubulețe, pătrunjel, sare, boia de ardei dulce și piper și se mai lasă câteva minute. Se lasă să se răcească și se mai adaugă sare, dacă este cazul. Se mixează ouăle și se adaugă peste compoziție, păstrând câteva linguri pentru uns foaia de aluat de deasupra. Se adaugă pesmet şi se omogenizează.
Se tapetează tava (25x35 cm)cu hârtie de copt. Se întinde o foaie de aluat în tavă, se presară jumătate din caşcavalul ras, se toarnă compoziţia de carne și se presară restul de cașcaval. Se aşează deasupra cea de-a doua foaie de aluat și se unge cu oul rămas. Se înțeapă aluatul din loc în loc (pentru a nu se umfla la copt), se introduce tava în cuptor, la temperatură ridicată la început (circa 10 minute), apoi la foc potrivit şi se lasă până la coacerea completă, circa 30-35 de minute (până când plăcinta se rumenește frumos).
Preparatul se taie felii şi se serveşte cald, cu diferite garnituri.