Placintă cu carne a la finu’ Victor

de Andrei Craitoiu in Mancaruri cu carne, 10 Apr 2009 | 12456 vizualizari

 

După ce v-am prezentat cum se pregăteşte un pilaf sîrbesc la cuptor, în ghiveci de pămînt smălţuit, astăzi vă invit să aflaţi cum pregătim o plăcintă cu carne.

 

INGREDIENTE

  • - 3 legături de mărar
  • - 3 legături pătrunjel
  • - 3 legături ceapă verde
  • - 250 grame ciuperci proaspete Champignon
  • - 250 grame ciuperci proaspete Pleurotus
  • - 1,5 kg de carne tocată de vită şi porc
  • - 500 grame de carne de mici
  • - 11 ouă
  • - 300 grame caşcaval
  • - unt
  • - ulei de măsline
  • - sare, piper, enibahar, măghiran, nucşoară şi busuioc
  • - 1 pachet foi de plăcintă
  • - 3 căţei de usturoi
  • - 2-3 cepe uscate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintă cu carne a la finu’ Victor:

- se pune o tigaie adîncă pe foc, se pune ulei de măsline şi se aromatizează cu 3 căţei de usturoi tăiaţi potrivit.

- după ce usturoiul s-a rumenit puţin, se adaugă cele 2-3 cepe uscate tăiate mărunt şi se rumenesc pînă cînd capătă tentă de auriu.

- se adaugă 250 grame de ciuperci proaspete Champignon tăiate felii şi 250 grame de ciuperci Pleurotus tăiate cuburi mai mari.

- după 4-5 minute se adaugă carnea tocată de vită şi porc şi carnea de mici.

- se amestecă totul bine cu o lingură de lemn şi se ţine pe foc pînă cînd carnea şi-a schimbat culoarea în totalitate şi se evaporă cît de cît apa lăsată de la carne şi de la ciuperci. În acest timp se adaugă cît luaţi între degete: sare, piper, enibahar, măghiran, nucşoară şi puţin mai mult busuioc(o linguriţă cu vîrf)

- cînd carnea şi-a schimbat culoarea în totalitate şi a mai dispărut apa, se ia vasul de pe foc şi se pune la răcit compoziţia.

- după ce s-a racit bine, în compoziţie se pun cele 9 legături de verdeaţă proaspătă (mărar, pătrunjel, ceapă verde) tăiate mărunt.

- se adaugă 10 ouă şi se amestecă bine.

- se adaugă caşcaval, aproximativ 200 de grame tăiat feliuţe-solzişori( pentru că se leagă mai bine compoziţia atunci cînd va fi pusă la cuptor) şi se amestecă bine.

- se tapetează tava cu unt şi puţin ulei de măsline.

- se pun foi de plăcintă care se ung cu ulei pe fiecare rînd.

- se adaugă toată compoziţia şi apoi se rad 50 grame de caşcaval, pe răzătoarea mică.

- se pun foi de plăcintă deasupra şi apoi se ung cu un ou bătut.

- se introduce tava în cuptorul încins la 160-180*C şi se ţine apoi la foc potrivit pînă cînd se rumeneşte frumos plăcinta. Cînd este gata se scoate puţin din cuptor, se mai rad şi celelalte 50 de grame de caşcaval, se pune din nou în cuptor şi după 2-3 minute se închide focul la cuptor.

- se mai ţine în cuptor timp de 15 minute după care se scoate şi se taie în porţii mari. Poftă bună!

PS1: Am avut şi un desert delicios. Tot o plăcintă, dar cu mere, multe stafide, scorţişoară, etc. Nu am mai avut timp să fac poze din timpul preparării, dar vă prezint trei poze de final (pe care le vedeţi în galeria de mai sus). Nu-i aşa că v-a lăsat gura apă?

PS2: Doua plăcinte în aceaşi zi, un adevărat regal gastronomic. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintă cu carne a la finu’ Victor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

gaby_duceag 1

30.12.2009, 00:08

MINUNAT!

ramo_cata 1

30.12.2009, 00:41

10 furculite din partea mea

azyrra 1

26.03.2012, 11:59

Andei... te vrem in bucatariile noastre... clar, fara nici o discutie... Deci: fa-ti bagajele si ... haide

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Jambon la cuptor