Placinta cu branza dulce-sarata

de RuxyRux in Prajituri, 2 Oct 2014 | 23931 vizualizari

 

O mare mare mareee bunatate!!! Va invit pe toti bucatarasii mei preferati cu drag! Astazi am facut placinte in familie.....eu aici, iar sora mea in Germania la ea acasa :))) i-am dat reteta mea de aluat grozav de bun si a facut o nebunie de placinta cu dovleac si mere...faceam amandoua in acelasi timp...buna tehnologia asta cu Facetime-ul :)))) eu am preparat doua placinte.... una cu branza dulce sarata si una cu mere si scortisoara...miroase minunat la mine in casa!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina (plus inca putina pentru infainat)
  • 150 gr iaurt gras( grecesc 10%)
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 3 linguri cu varf de zahar pudra vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • vanilie
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • Umplutura pentru placinta cu branza dulce sarata:
  • 1 kg branza dulce grasa cremoasa
  • 300 gr branza sarata cremoasa
  • 3 oua
  • 350 gr telemea nu foarte sarata
  • 1 cana mare de sahar
  • esenta de rom
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • stafide( numai daca va plac, eu nu am pus)
  • zahar pudra pentru decor
  • Umplutura pentru placinta cu mere:
  • 2 kg mere dulci
  • 1 cana mare de zahar
  • scortisoara
  • vanilie
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce-sarata:

Am preparat aluatul in dublu exemplar :)))) desigur pentru cele doua placinte....

Am amestecat intr-un vas ingredientele lichide: iaurtul, ouale, laptele, uleiul, am adaugat zaharul, vanilia, coaja de lamaie, faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Aluatul se framanta usor, obtinem in cateva minute un aluat bun, elastic, nelipicios, daca cumva inca lipeste mai presarati putina faina.

Se pune aluatul pe placa de lucru infainata bine si se imparte din ochi  in doua bucati egale. Vom intinde doua foi cat tava de cuptor. Aluatul este foarte usor de manevrat si nu se rupe.

Crema de branza se prepara amestecand bine toate ingredientele.

Se va aseza prima foaie de placinta in tava tapetata cum doriti clasic sau cu hartie pergament, o intepam cu furculita apoi punem crema si din nou foaie deasupra. Intepam si foaia de deasupra si  coacem placinta 35 sau 40 de minute la 180 de grade( aici depinde foarte mult de cuptor). Am scos placinta si am acoperit-o cu o foaie pergament iar deasupra cu un servet curat.

Taiem placinta cand se raceste si o pudram cu zahar pudra vanilat.

O minunatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce-sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Mitinita 1

11.10.2014, 22:21

Eu mereu merg pe mana ta, orice reteta am incercat, mi-a reusit si ne-a placut tare mult Zilele astea am incercat si budinca de dovlecei

RuxyRux 1

05.11.2014, 19:47

Iti multumesc din suflet draga mea Adina!

IonelBonda71 1

27.09.2019, 13:08

Cum se prepara umplutura cu mere?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta rapida cu branza dulce