O mare mare mareee bunatate!!! Va invit pe toti bucatarasii mei preferati cu drag! Astazi am facut placinte in familie.....eu aici, iar sora mea in Germania la ea acasa :))) i-am dat reteta mea de aluat grozav de bun si a facut o nebunie de placinta cu dovleac si mere...faceam amandoua in acelasi timp...buna tehnologia asta cu Facetime-ul :)))) eu am preparat doua placinte.... una cu branza dulce sarata si una cu mere si scortisoara...miroase minunat la mine in casa!
Am preparat aluatul in dublu exemplar :)))) desigur pentru cele doua placinte....
Am amestecat intr-un vas ingredientele lichide: iaurtul, ouale, laptele, uleiul, am adaugat zaharul, vanilia, coaja de lamaie, faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Aluatul se framanta usor, obtinem in cateva minute un aluat bun, elastic, nelipicios, daca cumva inca lipeste mai presarati putina faina.
Se pune aluatul pe placa de lucru infainata bine si se imparte din ochi in doua bucati egale. Vom intinde doua foi cat tava de cuptor. Aluatul este foarte usor de manevrat si nu se rupe.
Crema de branza se prepara amestecand bine toate ingredientele.
Se va aseza prima foaie de placinta in tava tapetata cum doriti clasic sau cu hartie pergament, o intepam cu furculita apoi punem crema si din nou foaie deasupra. Intepam si foaia de deasupra si coacem placinta 35 sau 40 de minute la 180 de grade( aici depinde foarte mult de cuptor). Am scos placinta si am acoperit-o cu o foaie pergament iar deasupra cu un servet curat.
Taiem placinta cand se raceste si o pudram cu zahar pudra vanilat.
O minunatie!