Placinta cu branza dulce si foi de casa

de Constelatialeu in Dulciuri, 16 Oct 2015 | 5764 vizualizari

 

N-am introducere,ca e veche si mancata......

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 3 oua
  • 100 g unt 80% grasime
  • 100 ml smantana grasa 40% grasime
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • 400 g faina + faina pentru blatul de lucru
  • Umplutura
  • 1 kg branza dulce grasa
  • 4 oua cu doua galbenusuri sau 8 oua normale
  • 150 g zahar
  • 4 pliculete cu zahar vanilat
  • 2 linguri de gris
  • 200 ml smantana grasa 40% grasime
  • 150 stafide + 2 linguri de coniac + apa
  • zahar farin pentru pudrat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce si foi de casa:

Pentru inceput punem stafidele la hidratat in apa amestecata cu coniac.

Foi : Intr-un castron cernem faina,adaugam garantul si un praf de sare,amestecam ,adaugam ouale,apoi untul topit si smantana si incepem sa framantam pana obtinem un aluat usor de intins.Lasam sa se odihneasca cat timp pregatim umplutura.

Umplutura : Intr-un castron punem branza,smantana,ouale,zaharul,zaharul vanilat ,grisul si stafidele scurse.omogeniza, bine.

Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt ( 33/23 cm ).Aluatul obtinut il impartim in doua parti egale si apoi intindem doua foi.Asezam prima foaie in tava,o intepam cu furculita.Peste foaie turnam umplutura,o uniformizam si asezam foaia a doua,intepam cu furculita foaia si dam tava la cuptorul preincalzit,la foc mediu pentru cca 40 min.Se scoate din cuptor,se lasa la racit,asa e ideal ca sa se taie bine,dar mie imi place fierbinte,deci n-am avut rabdare.Se portioneaza si apoi se pudreaza cu zahar farin.

TIPS-URI

1

in cuptor sub tava cu placinta punem un vas cu apa sa nu se arda pe fund placinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce si foi de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Xandrinne 1

18.10.2015, 10:55

Minunata!

Gicuta 1

20.11.2015, 17:30

mirela0911 1

22.11.2015, 20:46

Ce mult îmi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pepeni