N-am introducere,ca e veche si mancata......
Pentru inceput punem stafidele la hidratat in apa amestecata cu coniac.
Foi : Intr-un castron cernem faina,adaugam garantul si un praf de sare,amestecam ,adaugam ouale,apoi untul topit si smantana si incepem sa framantam pana obtinem un aluat usor de intins.Lasam sa se odihneasca cat timp pregatim umplutura.
Umplutura : Intr-un castron punem branza,smantana,ouale,zaharul,zaharul vanilat ,grisul si stafidele scurse.omogeniza, bine.
Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt ( 33/23 cm ).Aluatul obtinut il impartim in doua parti egale si apoi intindem doua foi.Asezam prima foaie in tava,o intepam cu furculita.Peste foaie turnam umplutura,o uniformizam si asezam foaia a doua,intepam cu furculita foaia si dam tava la cuptorul preincalzit,la foc mediu pentru cca 40 min.Se scoate din cuptor,se lasa la racit,asa e ideal ca sa se taie bine,dar mie imi place fierbinte,deci n-am avut rabdare.Se portioneaza si apoi se pudreaza cu zahar farin.
1
in cuptor sub tava cu placinta punem un vas cu apa sa nu se arda pe fund placinta