Cozonac evantai

de Gherca Daniela in Dulciuri, 11 Iul 2014 | 3620 vizualizari

 

Am vazut zilele acestea minunata retata care m-a incantat cu ingredientele sale minuntate, mai ales scortisoara. Multumesc pentru ideie, bucataras Violeta, chiar e superb
:x

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • coaja rasa de la 1 lamaie (optional)
  • 50 g unt sau margarina
  • Pentru umplutura:
  • 80 g zahar
  • 2 linguri de scortisoara
  • Pentru uns:
  • 80 g unt topit
  • scortisoara sau zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac evantai:

Incepem cu aluatul: punem faina intr-un bol cu un praf de sare, separat facem maiaua din plicul de drojdie cu cateva linguri de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina si o lasam aprox. 10 min. Intre timp batem ouale cu restul de zahar.

In bolul cu faina facem o gaura in mijloc si punem drojdia, apoi laptele caldut si ouale batute bine cu zaharul si coaja de lamaie. Framantam bine pana obtinem se incorporeaza toata faina si adaugam treptat untul topit dar nu fierbinte. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Intindem o foaie de aluat in forma dreptunghiulara si ungem toata suprafata cu margarina si presaram zaharul amestecat cu scortisoara. Pe urma taiem aluatul in patrate egale, dar atentie sa fie mai mici ca tava ca ele o sa mai  creasca, sifiecare patrat il punem unul peste altul si il asezam in tava, tapetata cu hartie de copt.

Este bine daca aveti o tava mai mare de cozonac, eu am avut mica si le-am ingramadit de a crescut foarte tare :D  Dupa ce ati asezat in tava ungeti suprafata cu unt si presarati putina scortisoara deasupra. Bagam tava la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.

TIPS-URI

1

Indicat ar fi, inainte sa il bagam la cuptor sa il mai lasam sa creasca, dar eu nu am avut o tava mare si l-am pus direct in cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac evantai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu aluat