Placinta cu branza

de RuxyRux in Prajituri, 1 Feb 2014 | 17679 vizualizari

 

Astazi am preparat foi de placinta cu cartofi, sunt o bunatate si merg perfect cu branza dulce-sarata si sos de iaurt, mi-a iesit o placinta minunata, asa ca va invit cu mare drag la masa :x

 

INGREDIENTE

  • Foi de placinta:
  • 700 gr faina( = o mana buna, plus pentru intins foile)
  • 2 cartofi mari
  • 2 galbenusuri
  • 300 ml lapte caldut
  • 6 linguri ulei( eu am pus de palmier nehidrogenat)
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar
  • 3 linguri lapte( pentru maia)
  • 1 praf de sare
  • Compozitia de branza:
  • 800 gr branza( telemea de vaca Hochland am pus eu)
  • 350 gr zahar
  • 2 oua
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • Sos de iaurt:
  • 450 gr iaurt grecesc( 10%)
  • 2 oua
  • vanilie
  • 100 gr zahar
  • esenta de rom

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Preparam aluatul:

Fierbem cartofii, taiati ca pentru piure, apoi scurgem apa si ii zdrobim cu un tel.

Se prepara maiaua: amestecam drojdia intr-un vas cu 1 lingura de zahar si 3 linguri de lapte. Lasam la cald pana dospeste( 15 min.)

Intr-un lighean pentru aluat se cerne faina, se pun galbenusurile pe margine, in mijloc vom pune drojdia, sarea pe margine,  cartofii zdrobiti, turnam laptele caldut si uleiul si framantam coca in jur de zece minute. Infainam bine cu o mana de faina coca. Acoperim vasul si il lasam la cald pana ce aluatul isi dubleaza volumul.

Compozitia de branza se prepara amestecand bine toate ingredientele: branza sfaramata, ouale, zaharul, vanilia si coaja de lamaie razuita.

Sosul de iaurt: Omogenizam intr-un vas toate ingredientele, amestecand bine cu un tel.

Cand aluatul este bine crescut, il  luam din lighean si-l punem pe o suprafata de intins acoperita cu faina. Mai framantam putin ( in jur de 1 min.) si impartim aluatul in 4 bucati.

Tapetam o tava de placinta cu ulei si faina( stil clasic), ( eu am una de dimensiunea cuptorului insa putin mai adanca).

Vom intinde fiecare foaie pe suprafata presarata cu faina, apoi o vom aseza in tava, deasupra vom pune  umplutura de branza( pe care am impartit-o in trei). 

Procedam la fel cu toate foile.

Cand am terminat cu ultima foaie, portionam placinta cu un cutit adanc pana la baza tavii.

Deasupra vom turna sosul de iaurt, avand grija sa patrunda bine peste tot, daca mai este nevoie trecem din nou cu cutitul pe santurile facute.

Vom coace placinta timp de o ora la 180 de grade, o lasam putin la racit si o putem taia calduta fara probleme. E o minunatie :) Eu am pudrat-o doar pentru fotografie , placinta este suficient de dulce.( pentru gustul meu e perfecta asa, dar daca vi se pare prea mult zahar reduceti cu 50 gr cantitatea).

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana