Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Madi Marin, de aici - https://www.bucataras.ro/retete/pui-cu-ciuperci-sub-crusta-de-piure-50220.html
Am adaugat mai multa carne si ardei grasi si am exclus supa crema de pui si cascavalul din crusta de cartofi.
Punem carnea de pui la fiert. Cartofii si morcovii ii fierbem separat.
Carnea fiarta o taiem cubulete mici, la fel si morcovii. Cartofii ii pasam cu untul si adaugam si galbenusurile (desi sunt fierbinti) si un praf de sare si amestecam bine.
Ceapa si ardeii tocate marunt le calim in ulei incins pana cand ceapa devine translucida. Adaugam carnea de pui, ciupercile si morcovii tocati . Adaugam si o cana din supa in care a fiert carnea si lasam pe foc pana cand scade zeama. Adaugam sare si piper dupa gust.
Ungem o tava cu ulei, adaugam amestecul de carne cu legume, apoi punem piureul si dam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute. Presaram deasupra verdeata uscata.
Lasam sa se racoreasca 15 minute, dupa care putem taia.
1
Carnea poate fi data si prin masina de tocat, eu am ales sa o las mai mare.
2
Ideala ar fi fost cu carne de miel si vita, dar este nemaipomenita si cu pui.