Placinta ardeleneasca cu varza murata si cartofi

de Tabita _ in Mancaruri de post, 12 Iun 2013 | 22699 vizualizari

 

Placintele acestea le-am mancat la cineva din Baia Mare in urma cu multi ani. De atunci vroiam sa le fac si eu. M-am bucurat cand le-a postat Cristeena si m-am hotarat sa le fac!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1/2 cub drojdie
  • putin lapte pentru inmuiat drojdia
  • 350 ml apa calduta
  • sare
  • 500 g cartofi (3 cartofi)
  • 250 g varza acra (murata)
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ardeleneasca cu varza murata si cartofi:

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Apoi se scurg de apa, se zdrobesc, se adauga ulei si se lasa la racit.

Varza murata se clateste in cateva ape daca este prea sarata. Se toaca marunt, se stoarce si se caleste in putin ulei.

Intr-un bol se pune faina si se face o adancitura in mijloc in care se pune drojdia dizolvata in laptele caldut si sare. Se acopera vasul si se lasa la loc cald 10-15 minute sa dospeasca maiaua. Faina se amesteca cu maiaua si apa calduta adaugata treptat. Se framanta cu mainile pana ce aluatul devine omogen, nu mai mult. Trebuie sa rezulte un aluat moale si elastic.
 Se acopera vasul si se lasa 30 de minute la loc cald.

Se rastoarna aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei. Se formeaza bile de aluat, se intind cu mana, se pune in mijloc din umplutura varza+cartof, se aduc marginile si se unesc la mijloc, se intind cu mana sau cu sucitorul fie cat mai subtiri, sa se faca de forma tigaii si sa iasa tot aerul afara.

Intr-o tigaie se incinge foarte putin ulei si se coc pe ambele parti pana se rumenesc putin.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se mai pot umple cu branza sarata sau branza dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ardeleneasca cu varza murata si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Burek cu varza dulce