Placinta aperitiv

de Ana_Maria_P in Aperitive / Garnituri, 30 Ian 2013 | 5876 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri iaurt(sau un Cremosso mic)
  • 7-8 linguri de ulei
  • sare
  • Pentru compozitie:
  • 500 g ficat pui
  • 500 g inimioare + pipote
  • 2 cartofi micuti
  • 4 oua + 1 ou pentru uns
  • condimente
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv:

Se pune faina intr-un bol mare, se face o gaura in mijloc si se pun restul ingredientelor, se framanta un aluat pana devine elastic si se pune in folie alimentara la frigider pana preparam umplutura.

Punem la fiert ficatul impreuna cu inimioarele si pipotele, schimbam apa de 3 ori.Separat punem si cartofii la fiert. Dupa ce s-au racit tocam cubulete ficatelul, inimioarele pipotele si cartofii, le asezonam cu sare, piper si cimbru(sau alte condimente) si spargem cele 4 oua peste sa le lege compozitia.

Cat timp se odihneste aceasta, scoatem aluatul din frigider, si il impartim in 2 parti inegale. Partea mai mare facem o foaie astfel incat sa imbracam o forma de tarta unsa in prealabil cu unt, punem compozitia si deasupra intindem o foaie cat sa acoperim placinta. Ungem cu ou batut bine si o dam la cuptor pana se rumeneste pe margini.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Carnaciori in aluat