Placinta americana cu mere

de Sylvia in Prajituri, 10 Mar 2010 | 30473 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta in ceva arhiva de pe www.desprecopii.com cineva o postase la un subiect de prajituri cu mere prin 2004 .Am repetat-o si in Romania ca eram curioasa ce gust are cu merele de acasa, din livada proprie, a iesit super buna ca de fiecare data, nu pot spune ca am simtit o diferenta foarte mare :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de
  • 1 si 3/4 pahare de faina,
  • putina sare,
  • 3/4 pahare de margarina solida/unt (eu am pus unt varianta de post poat fi cu margarina)  taiata bucatele mici  apoi ,
  • 4-5 linguri de apa rece.
  • Pentru compozitie avem nevoide de
  • 6 pahare de mere taiate cubulete , eu am pus un kg de mere si a fost destul,
  • un pahar  zahar  spunea reteta eu am pus vreo 5 linguri doar ca erau foarte dulci merele,
  • scortisoara sau alte mirodenii daca preferati ( coaja portocala , vanilie ).
  • Un pahar = 250 grame
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta americana cu mere:

   Preparare amestecam faina cu sarea si apoi cu bucatelele de margarina/unt si apoi punem din loc in loc si pe rand lingurile de apa. Iese un aluat dens si uniform din care formam o bula si o punem invelita in folie transparenta  pentru o ora la frigider.

  Dupa ce scoatem aluatul de la frigider il impartim in 2 parti si facem din fiecare cate o foaie rotunda putin mai mare ca diametrul tavii in care coacem. In  o forma de tava de tarta unsa bine cu unt sau margarina derulam prima foaie suficient de mare sa ii putem inalta marginile si apoi turnam merele peste aceasta foaie .

  Facem apoi a doua foaie si o punem peste si lipim cu grija cu ajutorul unei furculilete marginile ca sa nu iasa compozitia de mere.  Pentru ca mi-a ramas aluat si am vazut in ceva revista de decorat placinte, am impletit din trei fasii inguste de aluat 2 cosite cat sa pot inconjura cu ele marginea tavii.

  Am garnisit marginea tavii cu ele si in centru am facut cu cutitul o perforatie in forma de floare ( normal trebuie peforata foaia din loc in loc sa nu se ridice la copt si eu am ales metoda asta ) . Am mai pus ceva frunzulite de aluat peste de decor si gata placinta americana .

  Se coace la jumatatea cuptorului , preincalzit in prealabil, cu o tava de protectie sub tava cu placinta pentru a evita arderea ei. Am lasat asa cum zicea reteta primele 15 minute   foc mai mare 210 grade am pus eu apoi am redus la 180 si am lasat inca 40-45 minute pana este aurie bine deasupra . Se pudreaza calda cu zahar .

  Este excelenta, noi am mancat-o calduta bine si eu o incalzesc la microunde si cand o servim dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta americana cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ionela2682 1

12.03.2010, 12:37

ce decor frumos! felicitari!

Sylvia 1

12.03.2010, 20:24

Ma bucur ca va place poza chiar nu e foarte reusita .

gaby801 1

05.05.2010, 17:05

arata f bine
am sa o incerc si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci