Plachie de peste

de Tuxedo in Pastrav, 27 Iul 2013 | 21012 vizualizari

 

Noua ne place foarte mult pestele si il pregatim mai mult prajit gen “fish and chips” sau la cuptor cu legume. Dar plachia este preferata noastra si nu am mai facut de foarte mult timp…asa ca am fost la cumparaturi croita sa iau peste pentru plachie, si aici se gaseste pastrav somonat (are carnea roz) altfel nu gasesc, asa ca…zis si facut! a iesit o nebunie! Iubitorilor de peste sigur le va placea!

 

INGREDIENTE

  • 3 pesti marisori (aprox. 1,5 kg)
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • o conserva de rosii intregi (800 gr) sau rosii proaspete si oparite
  • 1/2 ceasca ulei sau cat sa inabusiti legumele
  • o mana buna de patrunjel verde
  • 1 foaie de dafin
  • fulgi de ardei iute
  • 2-3 catei de usturoi
  • piper si sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de peste:

Se spala si se curata legumele. Taiem felii ardeii iar ceapa solzisori si le inabusim in ulei pana se inmoaie cu un praf de sare.

Cand s-au inmuiat, adaugam rosiile tocate si foaia de dafin si mai lasam sa dea doua trei clocote impreuna. Asezonam cu piper si ardei iute dupa gust si adaugam si usturoiul tocat marunt.

Toata compozitia o vom pune peste pestele bine spalat si asezat intr-o tava de yenna sau vas ceramic. daca vreti putei lasa pestele intreg sau il puteti felia dinainte.

Preincalzim cuptorul la 180ºC si bagam pestele la cuptor pana cand legumele vor scadea. La inceput tineti vasul acoperit cu un capac iar dupa vreo 30 de minute il dati la o parte.

Cand este gata, usor rumenit, il scoatem din cuptor si presaram patrunjel verde deasupra.

Se serveste alaturi de o mamaliguta calda sau cu garnitura de orez!

Pofta buna! este minunat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

babi5 1

23.11.2013, 08:20

Nu ma omor dupa peste dar arata foarte binesi prezentarea de nota 10

dantes 1

17.12.2021, 11:28

Buna

Rahela Velicu 1

17.12.2021, 19:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Plachie de pastrav