Pizza cu blat pufos

de VanessaAli in Pizza, 31 Iul 2014 | 5517 vizualizari

 

Daca va place pizza si totusi nu vreti sa comandati, iata o solutie simpla de a va face propria voastra pizza ca la restaurant. O reteta nu foarte complicata ce o sa-i multumeasca pana si pe cei mai mari amatori de restaurante

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 1 pahar de apa calduta
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita mica de zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri de ulei
  • faina cat cuprinde
  • Pentru condimente (optional) :
  • Oregano
  • Busuioc
  • Ketchup
  • Pentru topping :
  • Sunca
  • Porumb
  • Ciuperci
  • Carnat de casa
  • Cascaval (+ daca aveti: masline,ardei, sau alte mezeluri)
  • Pentru uns:
  • Ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat pufos:

In paharul de apa calduta punem drojdia si zaharul si amestecam, dupa care lasam cateva minute sa se dizolve bine.Dupa, turnam apa intr-un bol incapator unde vom pregati aluatul.Adaugam sarea, uleiul si faina.Formam o bila, o mai ungem putin cu ulei si o punem la loc calduros.

Lasam aluatul sa creasca bine, pana isi dubleaza volumul.Asa, obtinem o pizza pufoasa.

Ungem cu ulei suprafata de lucru,scoatem aluatul din bol, il intindem si il asezam intr-o tava unsa cu ulei.

Il bagam in cuptorul preincalzit si il lasam pana se rumeneste (in jur de 25 de minute).

Cu o lingura ungem aluatul cu ketchup si presaram condimentele.

Punem pe el ingredientele de la topping si il mai dam la cuptor inca 10 minute.

Pizza e gata de savurat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat pufos" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu iaurt - Reteta rapida pentru un blat pufos si bun