Banuiesc ca toti am trait acele clipe minunate cand am mancat o pizza. Si atat de mult ne-a prins gustul incat cu urmatoarea ocazie am incercat iar si iar.
Astazi vom pregati o pizza.. iesita din comun, dar cu un gust la fel de bun ca cel autohton.
Desi vedeti o lista luunga de ingrediente, veti vedea ca nu costa foarte mult, iar fiecare ingredient va da aroma sa.
Pentru inceput intr-un castron punem cana de apa calda. Bagam drojdia si cu o furculita o topim. Separat in alt bol, amestecam faina, semintele de in, mac, susan, oregano, chimen, sarea.
Dupa ce s-a omogenizat drojdia cu apa calda, punem uleiul si apoi incepem sa turnam cate putin, faina amestecata cu semintele. Apoi incepem sa framantam cu mana. (daca mai trebuie faina, mai adaugati pana nu se mai lipeste de mana. Totul tine de cat e cana de apa de mare).
Dupa ce a iesit o coca, de forma unui grefruit mare, o lasam la dospit cca. 30 min acoperita.
O luam si o separam in 2.
Intindem apoi jumatatea de coca astfel incat sa fie de lungimea tavii dumneavoastra iar latimea sa fie cam de 20 cm. O parte din coca intinsa va fi unsa cu ketchup, iar peste cealalta se va pune un rand, de sus in jos, de fasii de branza telemea, un rand de masline, ciupercile, apoi peste acestea puneti porumbul, ardeiul si ceapa amestecate, apoi radeti cascavalul.
Se ia partea unsa cu ketchup si se roteste peste cealalta ornata cu ingredientele de mai sus. Se roteste ca un strudel. Apoi se pune pe hartia de copt in tava, si se cresteaza ca painea ca sa se poata coace.
ATENTIE! Se baga la foc mic de la inceput si pana la sfarsit. Se tine cca. 60-70 min.
Optional puteti pune nuci pe deasupra sau susan. Cine prefera carnea, poate pune si carne in ea, mezeluri sau carnea fiarta.