Este o pizza mai aparte, am vazut pe net si mi-a placut mult, asa ca am zis sa o incerc.
Se amesteca intr-un bol faina cu drojdia, scortisoara si sarea. Se storc strugurii cu un storcator de fructe. Se adauga100 ml must peste faina si se framanta impreuna cu uleiul si cu mierea. Framantam pana rezulta un aluat elastic care nu se lipeste de mana. Se lasa la dospit o ora in loc caldut.
Se unge o forma de pizza cu unt. Se intinde aluatul cu mainile intr-o foaie rotunda de 4 mm grosime. Se pune aluatul in tava si se mai lasa la dospit jumatate de ora, acoperit cu un prosop.
Dupa ce a dospit, ungem aluatul cu gem, punem peste el mozzarella rupta bucatele, bobitele de struguri si cateva felii de smochine.
Se coace 20 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade.
Se serveste calda sau rece, pudrata cu zahar.
Pofta buna!
1
puteti inlocui smochinele cu felii de prune, sau alte fructe de sezon