Sau la tigaie..tuci..ce vreti voi :)
. O idee preluata de la Laura Adamache.
Ti-e pofta de pizza si nu ai rabdare sa astepti coacerea in cuptor? Nimic mai simplu.
Incingi bine o tigaie (eu..vasul de tuci) in care asezi blatul preparat astfel:
Intr-un castron pui faina in care faci o gropitza. Pui inauntru drojdia framantata usor cu zaharul, jumatate din apa calda si uleiul.
Lasi 10 minute dupa care adaugi restul de apa si framanti bine .Trebuie sa obtii un aluat elastic, nelipicios asa ca adaugi, dupa caz, apa calda sau faina, daca este necesar.Adaugi sarea si amesteci bine.
Lasi la cald timp de cel putin o ora dupa care imparti aluatul in 5 si intinzi (cu mana) blaturi pt pizza.
Asezi blatul in tigaia incinsa, dai focul la mic si pui capac peste tigaie.
Lasi timp de 4 minute (eu am lasat 5) , dupa care invarti, ungi blatul cu suc de rosii amestecat cu cimbru si catelul de usturoi pisat, presari cascaval, pui mezel, masline si oregano si pui iar capacul.
Mai lasi 5 minute si gata.
1
e buna, nu zic nu, dar e asa..cand te grabesti :P ,mai buna e facuta la cuptor:D