Pizza de casa

de oO_ acnA _Oo in Pizza, 21 Apr 2013 | 6194 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU ALUAT :
  • faina alba 400 g
  • drojdie pakmaya jumatate de cubulet
  • apa 230 ml
  • zahar o lingurita
  • un praf de sare
  • +
  • pasta de tomate 1 lingura
  • ulei
  • busuioc uscat
  • salam
  • ciuperci la conserva 200 g
  • masline fara samburi taiate 200 g
  • cascaval clasic 400 g
  • rosii cherry
  • ardei capia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa:

Facem un aluat moale care se ia usor  pe maini, il acoperim cu o folie si il lasam la temperatura camerei 30 de minute. Aluatul trebuie in timpul acesta sa creasca in volum aproximativ de trei ori .

Inainte de a incepe a lucra cu aluatul ungem mainile cu putin ulei si il impartim in 2 sau in 4 (eu am facut 4 tavi).

Ungem tavile pentru pizza cu ulei dupa care asezam cu grija aluatul, in acelasi timp punem cuptorul sa se incalzeasca la 180 de grade timp de 10 minute.

Separat intr-un bol mai mic facem un amestec din bulion, ulei de masline, busuioc, sare, piper iar cu o pensula ungem aluatul cu aceast sos. Adaugam pe rand ingredientele peste aluatul din tava: asezam frumos salamul, ciupercile, rosiile cherry taiate pe jumatate, ardeiul capia taiat si el rondele, maslinele iar pe deasupra radem cascavalul .

Lasam pizza la cuptor pentru aprox 20-25 de minute la 200 de grade ....Pofta Buna ! :)


Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza la tigaie