Pizza light e bunaaaaaaaaa,buna!
Blat
Faina se pune intr-un vas pentru framantat.
In mijlocul fainii se face un loc in care se pun:sarea,zaharul,uleiul drojdia si apa calda.
Se framanta pana la incorporare si se lasa la dospit o jumatate de ora.
Intre timp se pregatesc topingurile.
Ardeiul si rosiile se feliaza .
Ceapa se taie julien.
Branza o taiem cubulete.
Scoatem samburii maslinelor.
Cand aluatul s-a dospit ,luam o tava de marimea 26/35 cm si o tapetam cu hartie de copt.
Ungem hartia cu ulei si intindem blatul.
Peste blat adaugam 2 linguri suc de rosii toate legumele ,in ordinea in care dorim.
Dam tava la cuptorul incins la 160 grade pentru 35-40 minute.
Scoatem tava din cuptor si lasam pizza la racit.
1
Din cantitatea aceasta de aluat putem face doua blaturi de pizza.