Pizza cu blat crocant, facut cu vin spumant

de Merisor in Pizza, 16 Sep 2013 | 5677 vizualizari

 

Pizza in sine nu este prea bogata in ingrediente, este facuta instant cu ce am gasit prin frigider, dar interesant este blatul pe care l-am facut cu vin spumant.
Ideea mi-a venit dupa ce am desfacut o sticla de spumant si am folosit un pahar la o alta mancare, ce puteam sa fac cu restul, in afara de a ma imbata....am facut aluat de pizza si aluat de clatite.
A iesit foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 1 ou
  • 250 ml vin spumant
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • 450 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 150 g salam uscat
  • 150 g pastrama afumata
  • 200 g cascaval
  • 150 g ciuperci conservate
  • ketchup iute "Univer"
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat crocant, facut cu vin spumant:

Pentru blat, am frecat oul cu zaharul si sarea, am adaugat uleiul apoi spumantul in care am dizolvat praful de copt.

Am omogenizat si am inceput sa pun faina putin cate putin pana am obtinut un aluat elastic si nelipicios.

L-am acoperit cu o folie si l-am dat la rece pana am pregatit restul ingredientelor.

Am taiat salamul si pastrama de porc afumata in felii subtirele.

Ciupercile le-am scurs bine si le-am tocat marunt.sa cu putin ulei

Cascavalul l-am dat pe razatoarea mare.

Am intins aluatul in tava tapetata cu putin ulei sil-am uns cu ketchup iute Univer, apoi am asezat salamul, pastrama si ciupercile, uniform, deasupra.

Am dat tava la cuptor pentru 15 minute la 180 grade, dupa care am presarat cascavalul deasupra si am mai lasat 10 minute  la cuptor.

Este foarte buna cu acest aluat putin crocant!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat crocant, facut cu vin spumant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza din blat cu susan