Drojdia o dizolvam in apa calduta, lingura de zahar si 2 linguri de faina si amestecam pana omogenizam bine totul.
Punem faina intr-un bol impreuna cu sarea, amestecam cu un tel, pe urma facem un gol in mijloc si punem drojdia, apoi turnam apa calduta treptat, si in acelasi timp amestecam cu mana pana se incorporeaza toata faina, punem si uleiul si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Aluatul de pizza nu necesita sa il intindem cu sucitorul, il modelam cu degetele pana ajungem la forma dorita ( rotunda sau dreptunghiulara).
Mie mi-au iesit 2 pizza mari dreptunghiulare ( foto).
Pentru umplutura: salamul, ardeii, ceapa, rosia si sunca presata le-am taiat in in bucati, iar peste blat am pus kechup, pe urma salamul, sunca, ardeii, ceapa, felii subtiri de rosii, apoi am pus branza emmentaler si branza motzzarella, si inca putin ketchup. Dam la cuptor pentru 20-25 min.
1
blatul iese pufos daca nu il intindem foarte tare, sotului meu ii place mai crocant, si l-am facut mai subtire :)