Pizza cu pui e preferata mea. Mi-a iesit foarte buna! Pentru blat m-am inspirat de la Angelina Elena>:D
Aluat:
Intr-un bol punem drojdia cu cele 2 lingurite de zahar, 2 lingurite faina si putina apa calduta, cat sa dizolvam totul.
Se lasa 10 minute sa dospeasca.
Intr-un vas se pune faina, sarea, untura, drojdia dospita, busuiocul si oregano.
Se adauga treptat apa calduta si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios.
Se adauga apoi uleiul de masline si se mai framanta 10 minute.
Se presara putina faina peste aluat si se acopera cu un prosop.
Se lasa pana isi dubleaza volumul.
Umplutura:
Pulpa de pui se spala si se curata, apoi se condimenteaza cu sare si piper, se taie bucatele, se pune la inabusit intr-o tigaie cu putin ulei si si se acopera cu un capac.
Ceapa se taie solzisori si se adauga peste carne. Se lasa sa se rumeneasca frumos, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca. Se taie ceapa rosie si ardeiul rondele. Se Amesteca pasta de tomate cu putina apa si pasta de ardei. Branza se da pe razatoare.
Se scoate aluatul pe masa infainata si se framanta putin.
Se imparte in doua (o parte mai mare si una mai mica).
Se intinde fiecare bucata de aluat intr-o foaie potrivita, apoi se aseaza in tava tapetata cu folie de aluminiu sau hartie de copt.
Peste aluat se pune sosul de rosii, apoi branza rasa. Se aseaza bucatelele de pui cu ceapa calita, rondele de ceapa, ardeii si ceapa rosie.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180° si se lasa pana se rumenste frumos.
Se serveste calda.
Pofta buna!
1
Se mai pot adauga rosii.
2
Mi-a iesit o tava (mare) si jumate.