Dupa o indelunga cautare a blatului perfect pentru noi (pufos si gustos), am ramas la reteta aceasta si zau ca nu regret.
Este o pizza simpla, pe care am facut-o cu cele mai simple ingrediente ce le-am avut in casa.
Enjoy....
Blat
Umplutura
Se face un aluat de blat din toate ingredientele,pe care il lasam la dospit, in loc caldut aproximativ 30 minute.
Dupa trecerea timpului ,aluatul se intinde cu facaletul si se pune in tava captusita cu hartie de copt, unsa cu putin unt si se mai lasa in tava la dospit cam 15 minute.
Ceapa si mezelurile le taiem felii subtiri.Carnatul, sunca si ceapa le calim putin pina se sticleste ceapa ,apoi adaugam ciupercile , invartim si le lasam sa se patrunda bine.
Blatul din tava, dupa dospire ,il intepam cu furculita si il ungem cu 100 ml smantana si adaugam apoi mezelurile , ciupercile si ceapa calite.
Razuim telemeaua si asezam feliile de salam peste telemea.Punem ketchup si oregano, apoi ouale batute bine cu restul de smantana.
Razuim cascavalul si dam tava la copt in cuptorul dinainte incalzit . Lasam sa se coaca pina se topeste cascavalul si aluatul este copt, aproximativ 30 minute.
Pofta mare !
1
Servim pizza cu diferite sosuri agreate de familie...