O combinatie suprinzatoare dulce-sarata intr-o pizza de mare efect!
Spor la tot poporul si mai apoi, pofta mare!!!
Enjoy!
Aluat:
1.Punem intr-un castron faina, drojdia si zaharul.
2.Pornim mixerul si mixam ingredientele adaugand treptat apa calda.Mixam pana aluatul incepe sa se formeze, cam 30 de secunde.
3.Lasam sa se odihneasca 5 minute, dupa care adaugam uleiul de masline, galbenusul de ou, sarea si mai mixam pentru inca 30-50 de secunde.Daca aluatul are un aspect uniform, inseamna ca este gata.
4.Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam aluatul la dospit intr-un loc cald pentru 40 de minute.
5.Cand aluatul a dospit si si-a dublat volumul, il impartim in doua.In acest caz ne vor iesi doua bucati de pizza.Daca vreti o pizza mare atunci nu mai impartiti aluatul.
6.Acoperim fiecare bucata de aluat cu folie alimentara si o dam la rece pana pregatim ceapa caramelizata.
Ceapa caramelizata:
1.Intr-o tigaie punem ulei de masline, adaugam ceapa curatata si taiata julien, catelul de usturoi, putina sare si calim pret de 3 minute.
2.Adaugam apoi zaharul, piper macinat dupa gust, firul de cimbru si mai calim 1-2 minute pana se topeste zaharul.
3.Turnam apa si apoi lasam cam 5-8 minute sa fiarba totul la foc mic pana se evapora lichidul format.Cand ceapa are o consistenta cleioasa este gata, o luam de pe foc si o punem deoparte.
Asamblare pizza:
1.Pe masa pudrata lejer cu faina punem o bucata de aluat.
2.Intindem aluatul usor cu degetele pana are o forma rotunda, sau ovala sau cu doriti voi,apoi il asezam pe o tava de pizza.
3.Ungem toata suprafata aluatului cu ketchup Univer, punem apoi ceapa caramelizata, spargem 3-4 oua de prepelita, punem din loc in loc rondele de branza de capra si cateva frunze rupte de busuioc proaspat.
4.Dam tava la cuptor la foc iute pana se topeste branza de deasupra.La fel procedam si cu ce-a de-a doua bucata de aluat.
5.Cand pizza este gata rumena, o scoatem,decoram cu crengute de cimbru si o servim fierbinte cu ketchup Univer.
Pofta mare va doresc!