Pizza cu carnaciori si miez de lapte

de simona72 in Pizza, 19 Sep 2013 | 3165 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 100 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 200 gr faina
  • 1/2 cub mic de drojdie proaspata

pt umplutura:

  • 150 gr cascaval
  • 1-2 carnaciori(depinde de marimea lor si de tava in care faceti pizza)
  • 8 buc miez de lapte

pt sos:

  • 1 cescuta suc de rosii
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita zahar
  • un stro de sos iute
  • un praf de piper proaspat macinat
  • 1 lingurita busuioc uscat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu carnaciori si miez de lapte:

 Pt aluat:punem ingredientele in masina de paine in ordinea enumerata mai sus, lasam masina sa framante aluatul, il lasam la dospit 15 minute.

Tigaia Lionese achizitionata din camara am uns-o cu un strop de ulei si am asezat aluatul in tigaie, intinzand-ul frumos cu mainile.

Pt sos: am amestecat toate ingredientele scrise mai sus, mai mult s-au mai putin, dupa gust. Am pus 2-3 linguri din sos peste blat, l-am intins cu o lingura pe toata suprafata, am adaugat cascaval ras deasupra, feliute de carnaciori si bucatele de miez de lapte. Se da la cuptorul incins la 180 grade pt 15 minute. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

se serveste cu sosul ramas

2

tigaia Lionese este o tigaie cu diametrul mic, deci va iesi o pizza grosutza

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu carnaciori si miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Lia_ 1

19.09.2013, 20:19

cred ca sunt fericiti ai tai ca le faci des pizza

a fost si eu tentata de multe ori sa bag tigaia in cuptor fara sa-i demontez manerul dar mi-a fost frica sa nu-l stric

doar 15 minute nu cred ca se intampla nimic dar mai mult ai incercat?

simona72 1

19.09.2013, 21:17

Lia, nu fac des piza, asa s-a nimerit acum...tigaia este din material care iti permite sa o bagi la cuptor si nu trebuie demontat manerul, tocmai pt asta am si luat-o...cautam demult o tigie care sa-mi permita sa o bag in cuptor cu tot cu maner..

Cris2711 1

19.09.2013, 21:28

Apetisant, de mor de pofta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza