Pizza de casa delicioasa .La mine merge perfect pentru o seara in familie ^-^
Coca pentru pizza se prepara dupa metoda traditionala .
Sosul: se taie ceapa marunt, usturoiul la fel, rosiile se curata de pulpa si se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se pun la calit cu putina sare deasupra. Se adauga si rosiile si se lasa la foc 3-4 minute. Apoi se da la o parte de pe foc si se paseaza cu blenderul. Se pune inapoi pe foc si se adauga pasta de rosii diluata in putina apa (100 ml) si condimentele. Se mai lasa la foc aproximativ 5 minute.
Cand coca este gata se portioneaza in 2 bucati. Intr-o tava rotunda (sau patrata :D) mare se pune hartie de copt, peste ea se pune coca intinsa subtire, sosul si deasupra salamul/sunca, maslinele, ardeiul taiat fasii subtiri si cascavalul.
Se baga la cuptor la foc maxim in jur de 10 minute (depinde si de cuptor). Acelasi lucru si pentru a 2a pizza. Se serveste calda cu ketchup deasupra .
Pofta Buna !