Pizza

de Miss_B in Pizza, 2 Feb 2012 | 3693 vizualizari

 

Cred ca pizza este o mancare pe gustul tuturor.Este mancarea mea preferata si o prepar o data pe saptamana.

 

INGREDIENTE

  • Blatul de pizza:  
  • 500 grame faina
  • apa sau lapte caldut(aproximativ 300-400 grame)
  • o lingurita oregano
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 50 grame drojdie
  • un varf de sare
  • Ingredientele de pe pizza cred ca nu are rost sa vi le scriu,fiecare pune ce are.Insa de obicei le folosesc pe acestea:
  • 200 grame mozzarella 
  • salam unguresc sau prosciutto
  • ciuperci
  • masline
  • ceapa taiata inele

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Facem un aluat potrivit si nelipicios din faina,apa/lapte,drojdie si sare.In timp ce framantam punem si uleiul de masline si oregano,pana ce se incorporeaza in aluat.

Se poate lasa la crescut 30-40 minute,insa se poate face direct foaia pentru pizza,ce forma doriti.Eu o fac mereu patrata pentru ca am o tava mare si de obicei suntem 4 la masa.Ungem tava cu ulei.

Dupa ce am pus blatul in tava,il ungem cu suc de rosii si punem ingredientele pe care le avem,terminand cu mozzarella!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

02.02.2012, 21:12

ce de retete apetisante!!!

Miss_B 1

02.02.2012, 21:44

Multumesc fetelor.Sper ca in timp sa devin o bucatareasa buna,am numai 2 ani de cand gatesc singurica si nu ma gandeam vreodata sa pun pe vreun site retetele pe care le fac.Insa de acum incolo voi fotografia tot ce gatesc Si poze inclusiv din timpul prepararii

Lau 1

03.02.2012, 08:39

place

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu salam si ciuperci