Este un fel de fasole frecata, dar putin mai moale si transformata intr-un piure foarte fin. In complectarea acestui piure am facut un ragu din carne de porc. De obicei, ragu este un sos care se foloseste la paste. Eu am adaugat mai putin sos de rosii, am lasat sa scada bine si l-am folosit cu succes alaturi de muraturi.
Pentru piureul de fasole:
Pentru piure: se spala fasolea in mai multe ape, se lasa peste noapte in castron cu apa sa se umfle fasolea. A doua zi, se scurge de apa, se pune apa curata peste fasole, 1 lingurita bicarbonat si se pune la fiert. Cand fasolea este pe jumatate fiarta se arunca apa in care a fiert fasolea, se completeaza din nou cu apa fiarta si se lasa sa fiarba pana este foarte bine fiarta, bobul se zdrobeste cu usurinta. Se scurge de apa in care a fiert, se pasireaza cu un robot vertical pana devine un piure fin si moale. Se adauga sare, piper proaspat rasnit, paprika afumata, usturoiul pisat si ulei de masline. Se amesteca toate ingredientele in piure.
Pentru ragu de porc: se curata carnea de pielite, se taie cuburi si se toaca marunt. Intr-o tigaie mare se pune uleiul la incins. Se taie prazul pe toata lungimea lui si se spala printre frunze. Se toaca marunt prazul si se caleste in uleiul incins pana se inmoaie. Se adauga carnea tocata, se amesteca mereu pana carnea se desface, se lasa sa se caleasca la foc mediu inspre mare. Aproape de final se adauga restul ingredientelor si se lasa pe foc pana sosul scade.
Se serveste piure de fasole pudrat cu paprika afumata, cu ragu din carne de porc si muraturi, noi am preferat castravetii murati. Sa va fie de bine!!!