Prima data ne ocupam de piureul de cartofi.
Curatam cartofii de coaja, ii spalam bine apoi ii taiem in bucati mai mici.
Ii punem la fiert in apa cu sare apoi acoperim oala cu un capac.
Lasam sa fiarba pana cand furculita intra usor in ei.
Ne ocupam apoi de carnita.
Punem uleiul la incins intr-o cratita de tuci.
Carnea o taiem in bucati mai marisoare iar cand uleiul s-a icins o punem in cratita.
Acoperim cratita cu un capac, si lasam carnea la inabusit, amestecand din cand in cand.
Dupa ce carnita s-a facut, adaugam peste ea boiaua de ardei, putina sare si o cescuta de apa.
Punem din nou capacul peste oala, si lasam sa fiarba, pana scade putin.
Pregatita in felul acesta, carnita nu se intareste ci ramane moale.
Dupa ce s-a facut carnea, verificam cartofii, iar daca furculita intra usor in ei, inseamna ca sunt gata.
Scurgem apa de pe ei, apoi ii pisam, adaugam untul, sare dupa gust si putin cate putin adaugam lapte, pana ajungem la consistenta dorita.
Servin apoi piureul de cartofi alaturi de carnita.
Eu am pus deasupra piureului o lingura din sosul format.
Pofta buna!