Tot, caut să văd de la cine m-am inspirat și nu găsesc:( M-am ramolit :D Dar pituțele astea expirate au avut mare succes. E o rețeta în care Maricica și-a dat sufletul, adică motorul, după ce m-a slujit cca 10 ani foarte bine. Așa că trebuie să postez rețeta asta în numele ei ;)
În cuva mașinii de pâine se pun pe rând iaurtul, făina, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. Se programeaza aparatul de preparat pâine pentru aluat cca. 90 de minute. A fost ultima răbufinire a Maricică. Dar și-a dus treaba la capăt. După ce a frâmântat cu ultimele puteri aluatul, l-am scos din cuvă și l-am lăsat la dospit cca 30 de minute. Apoi aluatul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se rup bucățele, ce se rounjesc în mâini, atît cât sî se obțină pituțele, se crestează, apoi se ung cu ou bătut, se presară sare iodată și semințe. Se așează pe tava tapetată cu hârtie de pregament și se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la 200 grade.
Spor și poftă bună!
După Marcicica, a făcut treabă bună, se scoate