Daaa...cu bere...Prietenii stiu de ce. :)) Cum de ce? Ca sa iasa clatitele mai pufoase. :))
Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare,apoi se adauga pe rand zaharul,untul topit,lapetele,berea si faina.Se pune compozitia la frigider pentru jumatate de ora (asta daca nu cumva aveti prin preajma niste prichidei care sa faca 13-14 in asteptarea clatitelor :)) ) dupa care se coc clatitele pe rand. Eu le-am copt in tigaia cea mai mare,ca sa termin repede :)) si mi-ai iesit 14 bucati.
Intre timp pregatim si crema de ciocolata.Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si lasam la racit.
Dupa ce terminam de copt clatitele,le umplem cu crema de ciocolata.
Asezam pe platou primul rand de clatite,pe care le ungem cu frisca batuta.
Procedam la fel pentru fiecare rand de clatite,asezate in forma de piramida.
Piramida se acopera cu frisca din abundenta si se presara cu ciocolata rasa.
Se lasa la frigider cateva ore,apoi se portioneaza.
Un singur cuvant doar: delicios! ;)
Candva am mai facut aceasta piramida cu visine si frisca,inspirata fiind de Natalia. ;)