Separam ouale.
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Albusurile se bat spuma cu praful de sare.
Galbenusurile le frecam cu zaharul, praful de copt si esenta de rom pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.
Adaugam pe rand 3 linguri de ulei de masline. Mixam pana se incorporeaza uleiul.
Punem pe rand cele 7 linguri apa minerala, 2 linguri pudra de cacao,1 lingura de faina de in,iar la final incorporam alternativ spuma de albusuri si pesmetul.
Repartizam compozitia in 16 forme din silicon pentru briose si dam tava la cuptor pentru 30 minute.
Pentru sirop punem apa la fiert intr-un ibric, adaugam zaharul si amestecam pana se topeste.
Luam siropul de pe foc, adaugam esenta de rom si lasam la racit.
Dupa ce briosele din cuptor trec testul cu scobitoarea le scoatem din cuptoe, apoi din forme si le lasam la racit.
Cand sunt reci le taiem in doua pe orizontala, apoi le trecem prin baie de sirop si le lasam la scurs.
Batem frisca apoi cu ajutorul unui posh umplem briosele, le asezam capacele pe care le vom glazura cu ciocolata amaruie topita in 4 cutiute lapte pentru cafea.
Decoram cu frunzulite proaspete de menta si zmeura proaspat culeasa.
Dam la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!