sotul meu si-a dorit sa manance pipote prajite asa cum manca la bunica lui... asa ca, am incercat s-o fac si pe asta...
Pipotele se spala bine si se curata de eventualele pielite ramase aiurea.
Se dau intr-un clocot pentru a iesi sangele din ele si apoi se pun la fiert cu ceapa intreaga. Trebuie luata spuma din cand in cand pentru a nu murdari pipotele.
Cand s-au fiert se pun intr-o tigaie cu uleiul incins in prealalabil, se sareaza, pipereaza si se adauga si usturoiul taiat rondele fine. Cand incep a se praji se adauga cate o lingura de apa. se lasa pana se rumenesc un pic.
Intr-o craticioara se pune uleiul la incins peste care se pune ardeiul capia taiat cubulete, usturoiul si ardeiul iute taiat cubulete. Se lasa cateva secunde iar apoi se pun rosiile decojite taiate cubulete mici si apa.
Cand incepe a da in clocot se sareaza dupa gust, pipereaza si se pune si busuiocul.
Se serveste drept sos langa orice carne prajita.
Pofta buna!
1
atentie... pipotele fierb un pic mai greu...