Pilaf de orez cu pui si ciuperci reteta simpla si delicioasa

de Ghinnni in Pui, 29 Mar 2010 | 86713 vizualizari

 

Pilaf de orez cu pui si ciuperci reteta simpla si delicioasa
Stiati ca: … orezul este alimentul de baza pentru mai mult de jumatate din populatia planetei? ... orezul este folosit in alimentatie, dar si la productia unor medicamente, a amidonului, a berii si a alcoolului? ... paiele de orez sunt folosite la fabricarea hartiei si a cartonului? ... anul 2004 a fost proclamat "Anul international al orezului"? Traditional ... pilaful se servea drept fel principal si avea in compozitie carne de pui sau peste. Astazi ... pilaful se serveste drept garnitura la diferite mancaruri din carne. Eu ... m-am intors la traditie si am pregatit pilaf de orez cu pui si ciuperci ... Complexitate: redusa Timp de preparare: sub 60 de minute Numar portii: 4 Calorii: 500/portie Pret aproximativ: 10 ron (piept de pui dezosat) + 4 ron (ciuperci) + 1.5 ron (orez) + 1 ron (morcovii) + 1 ron (ceapa) + 3 (ardei gras rosu) + 1 ron (ardei capia verde) + 0.5 ron (1/2 legatura patrunjel) = 22 ron

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Pilaf de orez cu pui si ciuperci reteta simpla si delicioasa
  • 500 gr piept de pui dezosat;
  • 400 gr ciuperci din conserva; 
  • 150 gr orez;
  •  2 morcovi;
  • 1 ceapa;
  • 1 ardei gras rosu;
  • 1 ardei capia verde;
  • 2 lingurite cu Maggi, Secretul Gustului;
  • 1/2 lingurita cu condiment special pentru pilaf de la Fuchs; 
  • 1/2 legatura patrunjel;
  • 2 lingurite cu sare. 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu pui si ciuperci reteta simpla si delicioasa:

Cum se prepara Pilaf de orez cu pui si ciuperci reteta simpla si delicioasa

...punem pieptul de pui la fiert intr-o oala cu apa si sare;
... pregatim legumele: taiem ceapa marunt, pe morcovi ii dam prin razatoarea mare, iar pe ardei (rosu si verde) ii taiem cubulete...
... intr-o oala (capacitate: 2l) punem doua linguri cu ulei ... asezam oala pe aragaz (foc mediu) si adaugam ceapa ...lasam cateva minute la calit amestecand continuu, apoi adaugam morcovii si ardeii...
...lasam legumele cateva minute la calit...apoi adaugam orezul (150 gr de orez = 1 cana de 250 ml)... mai lasam 1 minut orezul la calit si apoi adaugam 1 l de apa, sare si lasam sa fiarba...
...in momentul in care orezul este aproape fiert punem ciupercile...
..adaugam condimentele (cele speciale de la Fuchs si delicat) si verificam de sare...
...intre timp pregatim pieptul de pui...cand pieptul de pui este fiert il luam de pe foc, il spalam si il taiem cubulete...apoi il punem la prajit pentru doar 5 minute..

...la final adaugam puiul si patrunjelul tocat marunt. Serviti alaturi de muraturi sau de o salata

Recomandam si orez cu rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu pui si ciuperci reteta simpla si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulouri din piept de pui cu brocolli branchat si diverse aranjamente din legume