Pilaf de orez cu carne de porc

de adela1981 in Porc, 6 Oct 2012 | 8293 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne de porc ( muschiulet/ pulpa de porc)
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras galben ( se poate rosu/ verde)
  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 30 ml ulei
  • sare, piper
  • 250 gr orez
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu carne de porc:

Legumele se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se toaca marunt, ardeiul se taie cuburi , iar morcovul se da pe razatoare. Carnea de porc, eu am folosit din pulpa, se taie cubulete mai mici. Se caleste ceapa si morcovul in ulei, pana ce se inmoaie. Apoi adaugam ardeiul taiat. Dupa ce s-au calit adaugam carnea si mai lasam 2-3 min. Se toarna apa sa cuprinda toata carnea, apoi se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba. Intre timp se spala bine orezul si se firbe separat,  in apa clocotita cu sare. Se fierbe doar pe jumatate si se strecoara. Dupa ce a fiert carnea ( daca nu a fiert si a scazut apa, se poate completa cu apa fierbinte, pana ce fierbe carnea) se adauga orezul si se lasa inca 5 min pe foc incet.  Se mai condimenteaza, daca este nevoie, iar la final se adauga patrunjel verde tocat.  Pofta mare!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coaste si carnati in sos de rosii cu pilaf de orez