Asa cum v-am spus , am primit de la mami meu multe , da' multe pastai ... de conservat n-aveam chef , asa ca m-am gandit sa fac si altceva cu ele ... le-am maltratat
Pastaile , curatate de codite si moturi , spalate si segmentate se dau la fiert impreuna cu morcovii curatati si feliati grosier , la fel si ceapa si o lingurita de concentrat de legume , ptr gust . Cand legumele sunt fierte bineee , se scurg de zeama si se lasa in strecuratoare cateva minute bune . Se pregateste ustensila de pasat (hand blender , robot , robo cheef) si se ,,executa" legumele , pana totul devine o pasta ; ulterior , se procedeaza ca la o salata de vinete ... stiti voi , uleiul in fir subtirel , se adauga si sucul de lamaie , se potriveste gustul de sare , piper si de usturoi presat , daca mai este necesar . Se decoreaza cu boia dulce sau iute . Se da pasta la rece si se serveste pe felii de paine proaspata , sau pe felii uriase de ardei gras , alaturi de-o salata de rosii ... mmmmmmmmmmmm bun , bun
1
La sugestia IONELEI , am adaugat cateva linguri de maioneza usor acruta , da , acum este perfecta , este ingredientul care-i lipsea ... ms , draga mea prietenuta