Piftie de porc

de Constelatialeu in Porc, 10 Feb 2013 | 29698 vizualizari

 

Inca e iarna si merge o piftie.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 picioruse de porc afumate( adidasi cum se numeau candva)
  • 1 ciolan cu carne afumat
  • 1-2 urechi de porc
  • usturoi
  • dupa caz 1-2 pliculete de gelatina
  • sare daca este cazul
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

Se spala cu apa calduta toate produsele de porc, se pun la fiert intr-un tuci mare. Se fierb pana incepe sa cada carnea dupa oase. Se scot oasele, se alege carnea, se lasa zeama un pic sa se linisteasca, se aduna grasimea. Usturoiul (2-3 capatani, cat vrem de intens gustul de usturoi) se curata si se piseaza, se adauga in zeama.

Eu am folosit si 2 pliculete de gelatina, am ratat inchegarea altadata si am zis ca e mai sigur sa pun si 2 pliculete de gelatina.

Asezam canea in vase, apoi turnam zeama trecand-o printr-o strecuratoare, sa nu aiba impuritati (bucatele de os sfaramat, usturoi). O lasam la rece pana a doua zi, cand se serveste cu placere. Chiar imi place tremurata asta, o mannac cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

elucubratiiculinare 1

10.02.2013, 18:10

reisnaor_2006 1

22.12.2014, 09:36

AurelMunteanu 1

05.01.2019, 21:48

Nu cred că se adaugă grăsimea, se elimină cât se poate. Greşesc?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Racitura moldoveneasca de porc