Piftie de porc

de Constelatialeu in Porc, 10 Feb 2013 | 29047 vizualizari

 

Inca e iarna si merge o piftie.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 picioruse de porc afumate( adidasi cum se numeau candva)
  • 1 ciolan cu carne afumat
  • 1-2 urechi de porc
  • usturoi
  • dupa caz 1-2 pliculete de gelatina
  • sare daca este cazul
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

Se spala cu apa calduta toate produsele de porc, se pun la fiert intr-un tuci mare. Se fierb pana incepe sa cada carnea dupa oase. Se scot oasele, se alege carnea, se lasa zeama un pic sa se linisteasca, se aduna grasimea. Usturoiul (2-3 capatani, cat vrem de intens gustul de usturoi) se curata si se piseaza, se adauga in zeama.

Eu am folosit si 2 pliculete de gelatina, am ratat inchegarea altadata si am zis ca e mai sigur sa pun si 2 pliculete de gelatina.

Asezam canea in vase, apoi turnam zeama trecand-o printr-o strecuratoare, sa nu aiba impuritati (bucatele de os sfaramat, usturoi). O lasam la rece pana a doua zi, cand se serveste cu placere. Chiar imi place tremurata asta, o mannac cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

elucubratiiculinare 1

10.02.2013, 18:10

reisnaor_2006 1

22.12.2014, 09:36

AurelMunteanu 1

05.01.2019, 21:48

Nu cred că se adaugă grăsimea, se elimină cât se poate. Greşesc?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piftie de porc