Mancare de fasole verde

de papabundetot in Porc, 27 Iun 2013 | 7075 vizualizari

 

Ce bine e cand mergi la piata si gasesti o gramada de legume proaspete,ideile vin imediat si datorita prospetimii produsul final este fabulos. Mie imi place tare mult fasolea verde si pentru ca am gasit si din aceasta rotunda (care imi place mai mult) m-am gandit sa fac o mancarica delicioasa din ea.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1/2 kg fasole verde
  • 300 gr pulpa de porc
  • 200 gr costita afumata porc
  • 1 ceapa alba
  • 3 catei usturoi
  • curry,
  • boia dulce,
  • foi dafin,
  • sare
  • amidon pt a ingosa sosul.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole verde:

Am curatat si taiat in bucati mici fasolea, carnea le fel am taiat-o cubulete de 2 cm aproximativ si la fel si costita. Am pus o cratita pe foc cu putin ulei in care mai apoi am pus ceapa si usturoiul tocate marunt, cand acestea s-au prajit putin (nu le-am lasat foarte mult) am adaugat boiaua, curry si cateva foi de dafin (2-3 ). Am amestecat bine si mai apoi am adaugat carnea ,atat cea proaspata cat si afumatura ,am lasat-o cateva minute asa sa se rumeneasca, apoi am adaugat apa cat sa acopar carnea si am lasat sa fiarba.

Atunci cand carnea a fost fiarta in proportie de 50-60% am adaugat si fasolea verde, am completat cu apa si am lasat in continuare la fiert. Dupa ce toate ingredientele au fost bine fierte, am mai potrivit de sare (initial nu am pus pentru ca si costita afumata era sarata si am preferat sa o las sa fiarba ca sa nu sarez in exces mancarea).

La sfarsit de tot am pus intr-o canuta o lingurita de amidon alimentar si l-am dizolvat cu apa si mai apoi l-am adaugat peste mancarica pentru a o ingrosa putin. Eu nu folosesc faina dar cine doreste poate face aceasta ingrosala si cu faina, noua nu ne place.

A iesit o bunatate de mancare pe care am savurat-o cu mare pofta.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

adry88 1

27.06.2013, 12:29

tare buna

papabundetot 1

27.06.2013, 13:17

Merisor...ai mei intrebau unde e fasolea...ca era cam multa carnita dar eu am zis sa fie buna.Din moment ce s-a mancat toate presupun ca nu a fost o problema atata carne

- Andreea - 1

27.06.2013, 14:56

Foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole verde scazuta