Piftie combinata

de Ina in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2015 | 6927 vizualizari

 

Anul acesta am ales sa combin pasare si porc, intr-un mod care sa nu fie deranjant pentru fiere ( mai ales ca amandoi avem probleme ... ) .

 

INGREDIENTE

  • pieptul si pulpele de la o pasare de curte ( evident, eu am folosit de cocoş :))) )
  • 12 picioare de pasare de curte ( am avut de unde, ca am taiat in ultima luna mai mult de 20 de cocosi :)) )
  • 1 picior de porc
  • o ureche de porc fiarta si afumata
  • 3 morcovi
  • 1 ardei gras
  • sare
  • 3-4 catei de usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie combinata:

In vasul sub presiune, punem la fiert carnea ( mai putin urechea, deoarece aceasta este deja fiarta ) si legumele ( curatate si spalate ), impreuna cu 2 linguri de sare. Apa trebuie adaugata doar cat sa acopere carnea. 

Punem capacul si lasam sa fiarba 35 minute din momentul in care vasul incepe sa suiere. Oprim focul, lasam 30 minute sa scada  total presiunea din vas, apoi deschidem capacul si  scoatem intr-un alt vas carnea si legumele, sa se racoreasca. 

Cat timp se raceste carnea, curatam usturoiul , il pisam si-l adaugam in zeama de piftie . Gustam zeama si potrivim gustul de sare, iar daca e cazul, mai adaugam usturoi. 

Cand temperatura permite, curatam carnea de pe oase si o portionam in bucati potrivite. 

Strecuram zeama de piftie si adunam bine grasimea care se ridica la suprafata. 

Morcovul fiert il taiem rondele .

In castronele sau vase suficient de adanci , asezam bucatile de carne de pasare, dar si bucati de ureche de porc afumata. Acoperim cu zeama si decoram cu rondele de morcovi si frunze de patrunjel verde.

Dam vasele la rece 3-4 ore, pana ce piftia se incheaga bine  si nu curge daca intoarcem vasul . 

Se poate servi presarata cu boia de ardei ( am vazut pe site modul asta de servire si a fost prima data cand am incercat combinatia, dar mi-a placut  :))  )

Partea cu mamaliga n-o incerc, noi tot cu paine mancam piftia :)))) 

TIPS-URI

1

Picioarele de pasare ajuta foarte mult la inchegarea piftiei, avand multa gelatina. Dupa fierbere nu mai avem ce face cu ele in piftie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie combinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

simona72 1

04.01.2015, 09:03

Imi place piftia, noi le zicem racituri

Cris2711 1

04.01.2015, 16:54

vdaiana 1

04.01.2015, 21:39

Ioooi ce ma bucur ca am gasit o versiune de piftie cu fierbere in oala sub presiune (kukta)! Mersi pentru reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Racituri de porc