Piersicute

de katty in Dulciuri, 23 Feb 2017 | 6165 vizualizari

 

Nu va era dor de o prajitura a copilariei? Mie imi era.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua intregi
  • 1 cana ulei
  • 1 cana zahar
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 450-500 gr faina
  • 200 gr unt
  • 2 linguri zahar+ptr decor
  • 100 gr nuci macinate
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1 lingura rom
  • zeama de sfecla rosie fiarta ptr colorat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersicute:

Mixam ouale cu zaharul, uleiul, praful de sare si vanilia, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Framantam bine aluatul si il dam la rece ptr 1/2 de ora. Facem bilute cat o nuca din aluat si le asezam in tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pana se rumenesc usor deasupra.
Scoatem fursecurile si le lasam la racit. Dupa ce s-au racit, cu o lingurita sau coada unei lunguri mari, scoatem cu atentie interiorul fursecului, avand grija sa nu o sfaramam.
Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul. Adaugam cacao, rom, nuci macinate si 3/4 din  compozitia pe care am scos-o din fursecuri. Omogenizam bine si umplem interiorul fursecurilor. Lipim cate 2 fursecuri, apoi le trecem prin zeama de sfecla si zahar tos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piersicute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuci si alune