Va propun o reteta tipic chinezeasca- rată caramelizată.
Am avut un borcan de sos special pentru caramelizat carne de rata, pui etc.
Daca nu gasiti, nu este indispensabil, puteti face acest sos - reteta aici.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/02/pulpe-de-rata-caramelizate.html
Pregatiti marinata: amestecati sosul cu usturoiul tocat, mierea si sosul soia.
Adaugati piper proaspat macinat.
Puneti pulpele intr-un plat pentru cuptor si ungeti-le bine cu sosul obtinut. Lasati-le sa marineze 30 de minute la temperatura ambianta.
Intoarceti-le dupa 30 de minute si etalati din nou sosul bine peste ele.
Puneti sare, piper si dati la cuptorul incalzit la
180°C timp de 40 minute.
Intoarceti-le de 2-3 ori si arozati-le in mod regulat.
Dupa 40 minute, am acoperit cu o foaie de aluminium si lasat inca 25 minute.
Indepartati foaia de aluminium, arozati generos pulpele cu sos si presarati seminte de susan deasupra.
Dati la cuptor timp de 10 - 15 minute.
Scoateti pulpele si degresati sosul (grasimea este la suprafata, usor de indepartat).
Este gata, puteti servi si aroza cu sosul degresat.
Le-am servit cu orez cantonez de casa - reteta aici.