Piept de pui umplut, in foietaj

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 4 Sep 2011 | 15086 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 jumatati piept pui
  • o foaie foietaj
  • 200 gr bacon feliat fin
  • 100 gr Philadelphia (o crema de branza cu smantana, nu e neaparat marca asta)
  • un catel usturoi
  • o jumatate ceapa
  • o frunza busuioc
  • o mana patrunjel verde
  • un ou
  • susan
in plus pentru ca voiam si fara carne:
  • o foaie foietaj
  • o vanata
  • felii de mozarella (eu am pus de aia pentru pizza)
  • ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut, in foietaj:

Mod de preparare
Pieptul de pui se spala si se curata de piele.
Se face in fiecare bucata cate un buzunaras taind fin intr-o laterala fara a ajunge in capatul bucatii de carne.

Preparam un amestec format din : crema de branza, ceapa, busuioc, usturoi, patrunjel .
Impartim amestecul in 3 si umplem buzunarasele formate in pieptul de pui.

Intindem foaia de foietaj rece, asezam feliile de bacon de-a lungul foii apoi bucatile de piept de pui, una in continuarea celeilalte.

Batem un ou cu putina sare si cu ajutorul unei pensule ungem marginile foii. Oul va fi un fel de lipici pentru atunci cand vom impaturi foaia.

Trecem o parte laterala a foii peste umplutura, apoi trecem capetele deasupra ei urmand sa trecem deasupra lor laterala ramasa libera.
Cu o miscare rapida invartim rulada si o transferam intr-o tava pentru cuptor in care am pus hartie pentru copt.

Ungem toata suprafata cu ou, presaram susan si o bagam in cuptorul preincalzit la aproximativ 170 grade.
O lasam pana se rumeneste frumos , asta depinde de cuptorul fiecaruia.
La final, ajutandu-ma de hartia pentru copt am invartit rulada si pe laterale, (pentru 5 minute pe fiecare ), pentru a fi singura ca se coace bine.

Servim calda, rece, ca aperitiv sau alaturi de cartofi copti sau chiar si numai o salata.

 

Din restul ingredientelor am mai facut o rulada, cu deosebirea ca in interiorul foii am pus un rand de felii vinete usor calite pe ambele parti peste care am pus felii de mozarella.
Am uitat sa mai fotografiez interiorul si la a doua rulada :D.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut, in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

diaconta 1

07.01.2013, 16:02

Trecem o parte laterala a foii peste umplutura, apoi trecem capetele deasupra ei urmand sa trecem deasupra lor laterala ramasa libera.
Cu o miscare rapida invartim rulada si o transferam intr-o tava pentru cuptor in care am pus hartie pentru copt.
Mie sa-mi deseneze ca n-am priceput))))))
Bine,ai putea zice ca's mai grea de cap,dar poate te inseli

gaby_duceag 1

25.08.2013, 17:32

)))))))))))))))))))

Bya Ralu 1

09.09.2013, 09:56

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulouri din piept de pui cu brocolli branchat si diverse aranjamente din legume