Piept de pui umplut

de nadea68 in Pui, 21 Noi 2013 | 10120 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g piept de pui intreg
  • 200 g ficatei de pui
  • 200 g spanac
  • usturoi
  • rozmarin
  • 1/2 pahar vin alb
  • 3 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut:

Pieptul de pui se spala si se taie in doua jumatati de-a lungul,asa ca in poze :).

 Luam fiecare jumatate si facem un ,buzunar pe care il vom umple .

Spanacul se spala si se fierbe cateva minute.Se scoate si se lasa deoparte.

Ficateii se spala si se taie marunt.se condimenteaza cu sare si piper.

Luam o jumatate de piept si-l umplem cu spanac,iar alta jumatate o umplem cu ficatei.

Legam fiecare jumatate cu sfoara de bucatarie.Eu nu am avut si m-am aranjat cu scobitoare. :)

Intr-o farfurie batem un ou .

In alt platou punem faina.

Dam fiecare bucata de piept mai intai prin ou si apoi prin faina si punem la prajit.

Adaugam usturoi taiat marunt si rozmarin.

Rumenim pe ambele parti avand grija sa nu iasa umplutura.

Adaugam un pahar de apa amstecat cu vin alb .Lasam la prajit cam 1 ora 1/2.

Daca se usuca adaugam apa cate un pic.

Cand e gata se taie rondele si se serveste.

 

 

TIPS-URI

1

la jumatatea timpului de coacere puteti baga tava la cuptor

2

ficateii puteti sa-i prajiti un pic inainte sa umpleti pieptul de pui

3

daca totusi dupa timpul de coacere pieptul de pui nu-i gata,dupa ce-l taiati rondele le mai prajiti un pic pe ambele parti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Piept umplut cu omleta si sos de ardei copt