Piept de pui si cartofi cu sos de curry

de adela1981 in Pui, 6 Mar 2012 | 3470 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui fara os (400-500 gr)
  • 1 kg de cartofi
  • sare,
  • piper
  • frunze de patrunjel
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura sos de curry ( de buna calitate)
  • 3-4 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui si cartofi cu sos de curry:

Piptul de pui se taie bucatele si se pune intr-un vas, se sareaza (nu foarte mult)  si se pipereaza, adaugam o lingura de sos curry si  coaja rasa de lamaie. Se amesteca foarte bine si se lasa la rece.

Intre timp curatam cartofii, ii spalam  si  ii taiem dupa preferinta ( cartofii mei erau destul de maruntei si i-am taiat in doua sau i-am lasat intregi ) se aseaza intr-un vas termorezistent si se presara cu patrunjel verde tocat ( cat doriti, eu am pus 3 fire). Se scoate carnea de la rece se aseaza peste cartofi, stropim cu  uleiul de masline si asezam  o bucata de staniol.

Coacem in cuptorul incalzit 30 min, apoi luam folia si mai lasam 15-20 min (depinde de cuptorul fiecaruia)

Mie imi place mancarea picanta si i-am servit alaturi de ardei iute in otet si  cu patrunjel proaspat tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui si cartofi cu sos de curry" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu cartofi -la tigaia HOT PAN