Za'atar

de Miha in Pt. carne, 26 Ian 2010 | 10648 vizualizari

 

Se foloseste ca atare ( presarat peste hummus) sau sub forma de pasta ( la marinarea carnii de pui, preparata apoi la cuptor sau pe gratar)

 

INGREDIENTE

  • 2 lingurite oregano uscat
  • 2 lingurite maghiran uscat
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite boia dulce
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 40 g susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Za'atar:

Susanul il prajim intr-o tigaie fara ulei, pana se aureste putin.

Restul ingredientelor le punem in rasnita de cafea si rasnim pana obtinem o pudra fina.

Rasnim si susanul, dar scurt, cat sa se sparga semintele.

Intr-un bol amestecam bine pudra de condimente cu susanul.

Se pastreaza intr-un borcan inchis ermetic.

Sursa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Za'atar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Brindusa 1

26.01.2010, 19:22

aaa acum am vazut sursa si ca acoloscrie de sumac

Rodie 1

07.10.2010, 23:46

Clar ma apuc sa fac si eu, pare interesant. Multumesc! nu am mai incercat pana acum.

retetepersane 1

01.12.2010, 15:33

Merge cu ulei de masline si cu branza si la niste placinte care se numesc Fattayer

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sos de mustar