Piept de pui invelit in bacon

de RALUCAELENA in Pui, 12 Aug 2010 | 7710 vizualizari

 

Arata foarte bine, se poate gati rapid....si se poate servi cu garnitura de orez,legume.

 

INGREDIENTE

  • piept de pui
  • felii subtiri de bacon
  • cartofi

  Pentru sos avem nevoie de:

  • 1 lingurita de mustar iute
  • 1lingura sos de soia
  • sare,piper
  • ierburi aromatice(oregano si cimbru uscat am pus eu)
  • 1/2 de lamaie(doar zeama)
  • 3 linguri de vin alb sec
  • 1 lingurita de amidon de porumb
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita boia dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui invelit in bacon:

Se pun cartofii la fiert in coaja(intregi).
Se prepara sosul amestecand toate ingredientele, amidonul trebuie pus ultimul. Pregatim bucatile de carne de aproximativ 1,5 cm grosime astfel incat diametrul lor sa poata fi cuprins de o felie de bacon.Se da carnea astfel taiata prin sosul preparat apoi se prinde cu baconul si intepam cu scobitoarea ca sa ramana prins

Cartofii fierti se curata de coaja, se taie pe lungime in doua si se infasoara si ei in bacon;se tavalesc si cartofii prin acelasi sos.
Se incinge bine o tigaie groasa(eu am folosit gratarul de teflon), se unge cu ulei apoi se da focul la minim si se pun la prajit mai intai medalioanele din carne... 10 min pe fiecare parte(oricum verificati din cand in cand sa nu se arda)
  iar cand intoarceti medalioanele de carne pe a doua parte puneti pe tigaie si madalioanele din cartofi, ele nu trebuie prajite decat 2-3 min pe fiecare parte. :*

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui invelit in bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu aripioare la cuptor si vanilie olteneasca (usturoi)