Sotul meu m-a tot batut la cap sa-i fac pui pe sticla,am spus sa incerc si l-am preparat dupa reteta lui Horia Virlan.A iesit foarte bun,delicios.
Puiul l-am spalat in interior si in exterior si l-am uns cu marinata preparata din ingrediente.
Intr-un bol se amesteca usturoiul pisat , boia dulce si iute, rozmarinul, delikatul,sarea si piperul.Se adauga uleiul de masline si apa, se amesteca pana se obtine consistenta unei paste cu care se unge puiul si se lasa la marinat in frigider aproximativ 1 ora.
Dupa ce l-am lasat la marinat am crestat pipeptul de pui cu cutitul si am mai adaugat usturoi taiat.Am umplut o sticla de bere cu apa si am introdus puiul pe ea.
Sticla am asezat-o in tava cuptorului (pe care l-am incalzit inainte) in care am pus o cana de apa, usturoi, cartofi curatati si taiati pe care i-am sarat si piperat. Am pus tava in cuptor la 220 de grade ptr 1 ora. Din cand in cand am stropit puiul cu zeama din tava.
Pofta buna.
1
Se poate servi cu cartofi natur si salata sau simplu asezonat cu un sos de smantana cu usturoi.