Pui pe sticla la cuptor

de reisnaor_2006 in Pui, 17 Feb 2015 | 20736 vizualizari

 

Sotul meu m-a tot batut la cap sa-i fac pui pe sticla,am spus sa incerc si l-am preparat dupa reteta lui Horia Virlan.A iesit foarte bun,delicios.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de 1-1,200 kg
  • 2 lg de ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • boia dulce
  • boia iute
  • 1-2 lingurite delicat
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • 1 lg de apa
  • 1 sticla de bere de 0,750 cu apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe sticla la cuptor:

Puiul l-am spalat in interior si in exterior si l-am uns cu marinata preparata din ingrediente.

Intr-un bol se amesteca usturoiul pisat , boia dulce si iute, rozmarinul, delikatul,sarea si piperul.Se adauga uleiul de masline si apa, se amesteca pana se obtine consistenta unei paste cu care se unge puiul si se lasa la marinat in frigider aproximativ 1 ora.

Dupa ce l-am lasat la marinat am crestat pipeptul de pui cu cutitul si am mai adaugat usturoi taiat.Am umplut o sticla de bere cu apa si am introdus puiul pe ea.

Sticla am asezat-o in tava cuptorului (pe care l-am incalzit inainte) in care am pus o cana de apa, usturoi, cartofi curatati si taiati pe care i-am sarat si piperat. Am pus tava in cuptor la 220 de grade ptr 1 ora. Din cand in cand am stropit puiul cu zeama din tava.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

Se poate servi cu cartofi natur si salata sau simplu asezonat cu un sos de smantana cu usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sticla la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui pe sticla la cuptor cu bere