Paste cu piept de pui in sos tomat cu busuioc

de mirela0911 in Pui, 1 Feb 2016 | 4589 vizualizari

 

Castigasem un set de sosuri pentru paste si daca tot le aveam, am zis sa le si folosesc. A iesit o bunatate, drept pentru care fiul meu a zis sa mai fac!

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste fainoase
  • 500-600 g piept de pui dezosat
  • 1 borcan cu sos cu busuioc
  • 1 conserva porumb
  • 1 ardei verde (eu am avut verde deschis)
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lgt zahar
  • 100-150 g cascaval Delaco
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu piept de pui in sos tomat cu busuioc:

Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.

Pipeptul de pui se spala, se sterge cu prosoape de hartie apoi se taie fasii. Cratita in care se va prepara carnea se unge/se spreyaza cu ulei aromat cu busuioc si se pune carnea. Se caleste bine pana se rumeneste apoi se toarna sosul. Se amesteca si se lasa sa fiarba 4-5 minute. Se adauga porumbul scurs, apoi ardeiul taiat feliute. Se amesteca totul si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si 1 lgt de zahar.

Cand pastele sunt fierte, se scurg de apa, se dau repede sub un jet de apa rece apoi se toarna peste sosul din cratita. Se amesteca totul bine si se mai lasa 2-3 minute pe foc.

Cascavalul se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Se presara deasupra cascavalul, se acopera cratita cu un capac si se ia de pe foc. Se lasa 2 minute pana ce se topeste cascavalul.

Se serveste calda cu rondele de ceapa verde si putin cascaval ras deasupra

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ardeiul sa fie de culoare verde inchis.

2

Forma pastelor nu conteaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu piept de pui in sos tomat cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pui cu ciuperci si camembert