Castigasem un set de sosuri pentru paste si daca tot le aveam, am zis sa le si folosesc. A iesit o bunatate, drept pentru care fiul meu a zis sa mai fac!
Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pipeptul de pui se spala, se sterge cu prosoape de hartie apoi se taie fasii. Cratita in care se va prepara carnea se unge/se spreyaza cu ulei aromat cu busuioc si se pune carnea. Se caleste bine pana se rumeneste apoi se toarna sosul. Se amesteca si se lasa sa fiarba 4-5 minute. Se adauga porumbul scurs, apoi ardeiul taiat feliute. Se amesteca totul si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si 1 lgt de zahar.
Cand pastele sunt fierte, se scurg de apa, se dau repede sub un jet de apa rece apoi se toarna peste sosul din cratita. Se amesteca totul bine si se mai lasa 2-3 minute pe foc.
Cascavalul se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Se presara deasupra cascavalul, se acopera cratita cu un capac si se ia de pe foc. Se lasa 2 minute pana ce se topeste cascavalul.
Se serveste calda cu rondele de ceapa verde si putin cascaval ras deasupra
Pofta buna!
1
Ardeiul sa fie de culoare verde inchis.
2
Forma pastelor nu conteaza.